Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren helpt jeugdbewegingen met tekort aan tenten uit de nood

Er dreigt een tekort aan tenten voor jeugdverenigingen die op kamp gaan. Van de 591 verenigingen die tenten aanvroegen bij de Uitleendienst Kampeermaterialen (UDK), krijgen 381 groepen minder tenten dan gevraagd. Ook de Tongerse jeugd voelt de gevolgen van het tekort. Eén jeugdbeweging kreeg maar liefst 7 seniortenten minder dan gevraagd, dat is een tekort van 70 slaapplaatsen.
"Vlaanderen is zich bewust van het tekort en voorziet een investering, maar de levering van nieuwe tenten bij de Vlaamse Uitleendienst Kampeermaterialen is pas voor 2017. Investeren in eigen tenten is vaak geen optie, want een seniortent kost al gauw 2500 euro per stuk. In samenspraak met de Tongerse jeugdraad werden 8 seniortenten en 8 patrouilletenten aangekocht om de leemte op te vullen", weet An Christiaens, schepen van Jeugd. "Dankzij de aankoop voor onze gemeentelijke uitleendienst kunnen we iedereen toch aan voldoende slaapplaatsen helpen. ”
Jeugdverenigingen met een bericht van weigering door UDK kunnen aankloppen bij de stad Tongeren. Op basis van beschikbaarheid wordt het tekort aan tenten aangevuld uit de gemeentelijke stock. De eerste aanvragen zijn intussen afgehandeld. KLJ Riksingen kan rekenen op 7 seniortenten van de stad Tongeren voor hun kamp in augustus. Ook Chiro Aterstaose helpen we met 1 seniortent en 1 patrouilletent uit de nood. Aanvragen zijn nog steeds mogelijk.
"Als alle Tongerse jeugdverenigingen over voldoende materiaal beschikken, kunnen ook andere groepen een beroep doen op onze uitleendienst. De tentenaankoop in Tongeren inspireert ook andere gemeenten. Zo wordt in Hasselt momenteel onderzocht hoe een gelijkaardig initiatief kan worden opgestart", aldus de schepen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame