Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren is beste hotelstad

Tongeren is door hotelvergelijkingssite Trivago uitgeroepen tot beste hotelstad van België. Toerismeschepen Marc Hoogmartens is zeer vereerd: "Dit doet uiteraard veel plezier. Het is een waardering van de inspanningen die Tongeren doet om uit te groeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming".
Hoogmartens draagt de titel meteen op aan de gemotiveerde en gedreven Tongerse logiesuitbaters, die een belangrijke ambassadeursrol vervullen. Voor een kleine provinciestad heeft Tongeren een gevarieerd aanbod. Tongeren telt momenteel 28 logiesbedrijven (hotels, b&b’s en een jeugdhostel). Het voorbije jaar openden 8 nieuwe logiesbedrijven. Samen hebben ze een capaciteit van 481 bedden.
"Om het verblijfstoerisme een extra stimulans te geven, schaften we dit jaar de toerismebelasting af. Daarnaast investeert Tongeren fors in diverse toeristische projecten zoals het Teseum, het nieuwe schatkamermuseum, een toeristisch paviljoen in het Pliniuspark en het openleggen van de Jeker in een vernieuwd park De Motten", weet de schepen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame