Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren klaar voor grote septemberkermis

Zaterdag  om 14u30 worden alle 12-jarige Tongenaren in het Praetorium verwacht om samen met het schepencollege de grote septemberkermis te openen. 15 foorkramers bieden een gratis rit aan op hun attractie. 4 foorkramers delen 4 gratis smoutbollen of een zak  kroepoek aan. Om 22 uur wordt de kermis officieel geopend met een spetterend vuurwerkspektakel .in stadspark De Motten, dit jaar verzorgd door vuurwerkmeester Kris Degrijse van ‘Arts of Fireworks’.
Dit jaar zullen er maar liefst 130 attracties neerstrijken in Tongeren: o.a. de achtbaan, het spookkasteel, het spiegelpaleis, een funhouse en andere rides zullen menig Tongenaar weten te bekoren. 
Op ‘dolle maandag’ maken kermisbezoekers kans op een pakket vol tickets, jetons, waardebonnen,… die naar hartenlust kunnen gespendeerd worden op de kermis. Dit pakket heeft een waarde van 500 euro. “Om kans te maken op deze prijs moet je het deelnameformulier dat je bij de foorkramers krijgt invullen en deponeren in de urne aan de ingang van Julianus op de Leopoldwal. Om 19u30u wordt de winnaar bekendgemaakt.  Let wel, de winnaar moet tijdens de prijsuitreiking op de Leopoldwal aanwezig zijn.
Traditiegetrouw is er op woensdag 17 september de familiedag met fikse kortingen op alle attracties. Op donderdag 18 september organiseren de Tongerse marktkramers een jaarmarkt in het stadscentrum.
Zaterdag 20 september is er de grote kermisbraderie in de handelsstraten.
Tijdens de kermisweek wordt de gratis parking op De Motten ingenomen door de kermis. De ondergrondse parkings bieden een alternatief. Gratis parkeren kan in de Ambiorixkazerne en op Plinius. Er komt extra bewegwijzering om deze parkings kenbaar te maken.

 

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame