Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse Assia Tiane wint Diversiteitsprijs UHasselt

De Tongerse studente Assia Tiane heeft zonet de 'Diversiteitsprijs 2018' gewonnen van UHasselt, Een prijs (1500 euro) die de universiteit, samen met Het Belang van Limburg, uitreikt aan een student met migratieachtergrond die een voorbeeldfunctie vervullen voor medestudenten.

"Studente Biomedische Wetenschappen Assia Tiane  combineert uitstekende studieresultaten met een grote wetenschappelijke en maatschappelijke inzet”, zegt rector Luc De Schepper.  

“Dit is een heel fijne verrassing en een grote eer” zegt een trotse Assia Tiane. “Ik zou mezelf nooit zien als een rolmodel, ik ben gewoon mezelf en probeerde als student mijn studie zo goed mogelijk af te ronden door hard te werken. Blijkbaar zien anderen mij daarom als een rolmodel, dat is heel fijn en toch wel speciaal om te horen. Als ik anderen kan inspireren maakt mij dat zeker trots.”

Grootste onderscheiding

Haar studie is dan ook iets waar de 23-jarige Assia uit Tongeren terecht trots op màg zijn. Assia werd voor de Diversiteitsprijs voorgedragen door haar faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen. “Assia studeerde als enige in haar jaar af met de grootste onderscheiding. Tegelijkertijd begeleidt zij als tutor/meter eerstejaarsstudenten en wordt ze enorm gewaardeerd door haar medestudenten voor haar open, sociale en positieve persoonlijkheid”, staat te lezen in het juryverslag. “Als kind van in Marokko geboren ouders is Assia ook actief betrokken bij het organiseren van de jaarlijkse infoavonden voor studenten met een migratieachtergrond.”

“Assia is een rolmodel. Niet alleen voor studenten met een migratieachtergrond, maar eigenlijk voor iedereen die wil deelnemen aan het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek”, zegt rector Luc De Schepper. “Dit jaar behaalde ze ook al de VOKA-award voor beste stagestudent Hoger Onderwijs in Limburg 2018.”

Doctoraat

Assia is ondertussen afgestudeerd als master in de Biomedische wetenschappen, als vrijwillig wetenschappelijk medewerkster blijft ze momenteel verbonden aan UHasselt. Ze zal er ook een aanvraag indienen om te doctoreren.

Wat Assia met de geldprijs gaat doen weet ze nog niet. “In ieder geval ga ik mijn onderzoeksgroep en promotoren trakteren. Dat staat al vast”, lacht Assia. “En verder ga ik het nog bekijken, dit is in ieder geval een mooi spaarbedrag om opzij te zetten.”

Diversiteitsprijs

Met de Diversiteitsprijs bekronen de UHasselt en Het Belang van Limburg nu al dertien jaar op rij een student met een migratieachtergrond die een voorbeeldfunctie vervult voor medestudenten. In de afgelopen maanden werden studenten en personeelsleden van de UHasselt aangespoord om een kandidaat naar voren te schuiven. De Diversiteitsprijs werd dit jaar uitgereikt in aanwezigheid van Staatssecretaris Zuhal Demir en de Ambassadeur van Marokko, Z.E. Mohammed Ameur.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame