Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse bromfietsers racen door Vlijtingen

Omwille van recent ontvangen klachten en meldingen van overlast door bromfietsen in Vlijtingen en omstreken, onderschepten twee interventieploegen van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst twee bromfietsers in de nacht van vrijdag op zaterdag .

Toen de politie besliste een groep bromfietsers te controleren, besloten twee bromfietsers aan hoge snelheid weg te rijden in de richting van Riemst. De twee bromfietsers splitsten zich op het kruispunt met de Toekomststraat op. Na een achtervolging, waarbij beide bestuurders verschillende verkeersinbreuken begingen, kon de politie hen uiteindelijk intercepteren.

Beide bestuurders uit Tongeren bleken niet onder invloed te rijden. Na controle bleken zowel de opgefokte bromfiets van de 16-jarige bestuurder als de motorfiets van de 18-jarige bestuurder niet verzekerd en niet ingeschreven te zijn. De 18-jarige motorbestuurder beschikte eveneens niet over een geldig rijbewijs.

De bromfiets en motorfiets werden getakeld. Na een test op de rollenbank op het hoofdcommissariaat in Bilzen bleek de bromfiets maar liefst 120 km/u te halen!

Ten aanzien van beide jonge bestuurders stelde de politie de nodige processen-verbaal op.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame