Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse brouwerij

Binnenkort opent in Overrepen de 'Amburon Belgian Craftbrewery'. Stichter Davy Daniëls produceert er o.a. de Tongerse bieren Amburon en Tungri. 
Hij heeft vanavond het brouwproces uit de doeken gedaan:
"Bier bestaat uit water, gerst, hop en gist. Eerst gaan we de mout schroten. Hieruit ontstaan suikers. Dit product wordt gemengd met water en opgewarmd gedurende 1,5 tot 2u. Dan wordt alles overgepompt in een andere ketel en gefilterd. Hierin wordt het mort afgescheiden van de draft. In de middelste ketel wordt de mort gekookt en wordt er hop toegevoegd. Na 8u is alles klaar om bier te maken. Dan wordt de vloeistof overgepompt in de tank buiten. Daar kan het 7 tot 10 dagen bottelen (op 22°C). Door toevoeging van gist wordt de suiker opgegeten en wordt er alcohol gevormd. Dan laten we het afkoelen tot 0°C. Na 3 weken in een tank is het bier klaar. We brouwen 2.000 liter per keer", vertelde Davy. 

Zoeken
Sponsors
    RadioBOO
Het weer
Reclame