Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse Duim voor vrijwilligers De Schelp

Vanavond werd de 4de 'Tongerse Duim' uitgereikt aan alle vrijwilligers van de Palliatieve eenheid 'De Schelp' in a.z. Vesalius. 

"Onze vrijwilligers blinken allemaal uit in wat ze doen. Dus konden we er niet zomaar eentje uitpikken. Daarom heb ik aan de schepen gevraagd  om onze groep als 1 persoon te beschouwen", vertelde hoofdverpleegkundige Anne-Marie Lecoque. "De erkenning vanuit de stad is 'de max!

"De Schelp levert fantastisch werk. Jullie zorgen ervoor dat mensen in de moeilijkste periode van hun leven met waardigheid en empathie worden bejegend. Naast de professionele expertise van het palliatief team kunnen we rekenen op de meerwaarde die zit in het diepe engagement van de vrijwilligers", wist schepen Jos Schouterden (Welzijn). 

"Gelukkig kunnen we rekenen op onze vrijwilligers, onze helden. Mensen die hun tijd, enthousiasme, empathie en levenservaring belangeloos inzetten voor anderen. Kleine dingen maken van onze patiënten 'mensen'. Ze zijn alle 20 even goed", vertelde voorzitter Yvan Vanbockryck.  


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame