Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse Olympiërs uitgewuifd

Het stadsbestuur heeft deze middag de twee Tongerse sporters uitgewuifd die volgende maand zullen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio.
"We zijn trots en fier op deze twee leden van een Tongerse club. Twee tegelijk is heel uitzonderlijk", wist sportschepen Gerard Stassen. "Jullie zijn ambassadeurs voor België en voor Tongeren! Dit kan je vergelijken met de Champions League voor een voetballer en de Tour voor een wielrenner. We zijn superblij". Ze kregen elk een fles champagne en Robin kreeg daarnaast ook nog 6 Ambiorixbeeldjes om zijn tegenstanders te troosten.
* Robin Ramaekers (21) woont in Borgloon, maar is aangesloten bij Schutters Handboog Tongeren in Lauw). Robin vertegenwoordigt België in Rio bij het handboogschieten: In 2013 werd hij Wereldkampioen bij de juniores! Robin vertrekt vrijdag naar Rio: "Op 5 augustus neem ik deel aan de kwalificatiewedstrijden. Dan wordt een ranking opgemaakt. Er zijn 61 deelnemers + 3 met een wildcard. De roos, ter grootte van een CD bevindt zich op 70m afstand". Robin neemt 2 bogen en zijn coach (uit Kalmthout) mee. De finale vindt plaats op 12 augustus. 
* Luc Bertrand (56) uit Tongeren, mag mee als scheidsrechter bij het badminton. Hij is lid van Badmintonclub ’t Plemke.
Luc vertrekt op 7 augustus en komt op 21 augustus terg: "Omwille van besparingen mis ik zowel de openingsceremonie als de afsluiting van de Olympiade". Luc is al 10 jaar actief als internationaal scheidsrechter: "Ik heb alle Europese tornooien meegemaakt. Als ik een jaar niet in China ben geweest, is het een slecht jaar voor mij". Luc heeft geen schrik voor aanslagen of het virus dat door muggen wordt verspreid.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame