Tongeren vandaag

Nieuws

Touchscreens in kleuterklassen van gemeentescholen

Stad Tongeren investeert in de digitalisering van het gemeentelijk onderwijs. In de periode 2015-2017 werden de klassen van het lager onderwijs in de gemeentescholen voorzien van digitale borden. Nu worden er touchscreens geplaatst in de kleuterklassen. Vandaag in GBS ‘Dolfijn’ in Vreren.

Burgemeester Patrick Dewael: “We zetten in Tongeren sterk in op digitalisering in het  gemeentelijk onderwijs. In Tongeren lopen er dagelijks zo’n 765 kinderen school in onze 3 gemeentescholen. Om goed en kwaliteitsvol  onderwijs aan te bieden is het nodig om de nieuwe tendensen en evoluties op de voet te volgen. De digitale wereld is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de klaspraktijk. Kinderen groeien op in een multimediale wereld en daar speelt het onderwijs slim op in. Jaarlijks hebben we hiervoor 50.000 euro vrijgemaakt." 
Schepen van Onderwijs Jos Schouterden: "“Goed onderwijs is vooreerst een verhaal van gemotiveerde en bekwame leerkrachten die zich dagdagelijks inzetten voor onze kinderen. Zij brengen de leerlingen elke dag waarden, kennis en vaardigheden bij. ICT-competenties kunnen hierbij niet ontbreken. Alle klassen van de lagere school beschikken intussen over digitale borden. Vandaag plaatsen we touchscreens in de kleuterklassen. Begin dit jaar werd er ook een degelijk Wi-Fi netwerk geïnstalleerd. Dit was een voorwaarde voor de geplande aankomen  van digitale middelen voor de leerlingen: chromebooks voor het lager onderwijs en tablets in het kleuteronderwijs.”

“Ook in het kleuter- en lager onderwijs zijn digitale leermiddelen een verrijking, zonder dat we daarbij het belang van leren door te voelen, spelen, ervaren,… uit het oog te verliezen. We zetten ICT-middelen bewust en doelgericht in. De digitalisering van de gemeentelijke basisscholen kadert in de brede aanpak en de voortdurende aandacht voor de ontwikkeling van de “mediawijsheid” van leerlingen, en dat al op jonge leeftijd,” besluit burgemeester Patrick Dewael.

Voor de efficiënte uitrol van dit ICT-beleid kunnen de scholen rekenen op de ICT-dienst van de stad Tongeren en een ICT-coördinator (een professional met 20 jaar ervaring). Hij begeleidt de leerkrachten en assisteert het schoolbestuur bij de zoektocht naar geschikte tools.

foto: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame