Tongeren vandaag

Nieuws

TRT 2018

De landelijke gilden van het gewest Tongeren organiseren vandaag weer 'Toeren rond Tongeren', een fiets- en wandeltocht in en rond de eerste stad van België.
Starten kan van 08u tot 15u aan de kantine op de Motten. Tientallen vrijwilligers zorgen voor mooie fiets- en wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop een van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken. Om de beleving compleet te maken, kan je onderweg en op de startplaats genieten van eten en drinken.
Deelnemen kost 2,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Er zijn twee wandeltochten van 6 en 11 km en twee fietstochten van ongeveer 25 en 45 km.
Deelnemers fietsen of wandelen in een landschap met geurige fruitbomen en kleurrijke akkers, gecreëerd en onderhouden door land- en tuinbouwers. Parkeren kan op de parking van Carrefour op de Luikersteenweg. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom! Onder de deelnemers wordt een plattelandsarrangement verloot.

Samen tegen zwerfvuil
Deze zomer gaat Landelijke Gilden opnieuw de strijd aan tegen zwerfvuil tijdens de fiets- en wandeltocht. Door hervulbare drinkbussen te gebruiken gaan we niet enkel zwerfvuil tegen, maar verkleinen we ook de afvalberg

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame