Tongeren vandaag

Nieuws

Tungrirun 2018

Vanavond werd de 29e Tungrirun voorgesteld. Dat gebeurde voor het eerst in restaurant Altermezzo (Bilzersteenweg). Krijn Henrotte zorgde voor de introductie van de sprekers. 
- Jan Lenaerts (voorzitter) gaf uitleg over Rotary: "We zijn actief in rijke en arme landen waar we ter plaatse aan sociale werken doen. Onze club telt ook twee vrouwen! We steunen internationale- (Polio Plus), nationale- en regionale projecten (De Schakelaar, BCG, Hoge Dries)"
- Rudi Francart (voorzitter ADD) en Peter De Jaegher (voorzitter Tungrirun) lichtten het parcours toe: "Dit jaar hebben we alles gecentraliseerd op het middenplein van het atletiekstadion. Er wordt meer op beleving ingezet. Clown Titof treedt op bij de Kabouterloop (400m), de 1 en 2 km. Hij zorgt voor een ludieke opwarming en geeft een show in de feesttent. Bij de 3, 5 10 km zorgen de Sportoase Cheerleaders voor de opwarming en flashmobs. Dit jaar krijgen de deelnemers een shopping bag i.p.v. het traditionele T-shirt. We voeren ook reclamespots op Radio Boo. 

Het parcours is hertekend omwille van de werken op De Motten. De 400 m vindt plaats op de piste. De lopertjes krijgen een gepersonaliseerd borstnummer met hun voornaam op. De 1 en 2 km (bedoeld voor de scholen) loopt via de Moerenpoort naar de Eburonenhal. De 3 km is de Ladiesrun. De 5 en 10 km krijgen extra lussen met pittige heuvels (Putstraat, Hondsstraat). De deelnemers van de 5 km krijgen een DVV T-shirt. Voorinschrijven kan nog t.e.m. 26 april. De organisatie is nog op zoek naar seingevers (30 in totaal). 
- Burgemeester Dewael: "Ik associeer 1 mei met de Tungrirun en hoop dat jullie 3.000 deelnemers mogen hebben. De Tungrirun zet de Tongenaren aan tot sporten en lokt veel volk naar de stad. Dat brengt leven in de brouwerij. 
- Jacky Stijven (HBvL) leidde het panelgesprek. 
Manuela Soccol (29)  liep al 6 marathons. Haar besttijd bedraagt 2u37'. Ze nam ook deel aan de Olympische Spelen in Rio. Onlangs wisselde ze van trainer. Ze trekt jaarlijks naar Kenia op stage en neemt loopschoenen en truitjes mee voor de lokale bevolking. Dit jaar schonk ze 1.800 euro aan het ziekenhuis in Kenia.
Jean-Pierre Jaeken loopt zijn 20ste Tungrirun. Eind jaren '70 speelde hij bij KSK Tongeren in de eerste ploeg: "Ik was zeer talentvol, maar te lui en egoïstisch. Na mijn voetbalcarrière ben ik overgeschakeld op triathlon om te tonen dat ik toch wel in staat was om op sportief vlak iets te presteren. Nu sport ik nog altijd 10 tot 15 u per week. Ik loop 's morgens vroeg of 's nachts. De charme van de Tungrirun is dat je in je eigen stad loopt en herkend wordt door de vele toeschouwers".

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame