Tongeren vandaag

Nieuws

Twee afdelingen geopend in a.z. Vesalius

In het a.z. Vesalius worden vanavond twee afdelingen officieel geopend: de nieuwe modulaire bouw voor de administratie en de vernieuwde en uitgebreide dienst Spoedgevallen.
De permanente modulaire bouw staat via een overdekte loopbrug rechtstreeks in verbinding met de zuidgevel van het ziekenhuis. De 31 medewerkers van de administratieve diensten hebben er inmiddels hun intrek ingenomen. Het gebouw is opgetrokken in prefab units en kost 1.450.000 euro, inclusief de zonnepanelen. Het is 40m lang en 15m breed.
De uitgebreide en gemoderniseerde dienst Spoedgevallen beschikt nu over 9 multifunctionele behandelboxen i.p.v. 6. De lokalen voor de inschrijvingen en de verpleegpost werden dichter bijeengebracht hetgeen de communicatie moet verbeteren. De wachtzaal is vergroot en de veiligheidsvoorzieningen zijn sterk verhoogd. De toegangsweg en de parking werden eveneens volledig heraangelegd en er is voldoende ruimte voor alle ziekenwagens. De kosten worden geraamd op 907.000 euro. Op de dienst Spoedgevallen werken 31 FTE  en 5 MUG-artsen. “Momenteel wordt de draaideur  aan de hoofdingang van het ziekenhuis vervangen. We zijn ook bezig met het opfrissen van alle kamers en gangen”, vertelde voorzitter Yvan Vanbockrijck. (Re op de foto naast Algemeen Directeur Jean-Pierre Hermans).

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame