Tongeren vandaag

Nieuws

Twee renovatiepremies uitgereikt

In de Maastrichterstraat renoveren Steffline & Silhouette hun winkel met gebruik van de renovatiepremie die de stad Tongeren via het PlusPlan2016 heeft voorzien.  Dat omvat vier maatregelen/premies die een impuls moeten  geven aan het centrum.  Een van deze premies is de renovatiepremie. Winkeliers/eigenaars  die hun handelspand in het kernwinkelgebied  willen renoveren kunnen een renovatiepremie tot max. 10.000 euro aanvragen.  Zowel Steffline als Silhouette zijn gevestigde waarden in het centrum van Tongeren. Burgemeester Patrick Dewael en schepen Schiepers overhandigden afgelopen week de 2 cheques, elk goed voor 10.000 euro. 
Jenny Rutten, zaakvoerder van Steffline reageert: “Het Plusplan2016 is een schitterend instrument dat handelaars een extra stimulans biedt om bijvoorbeeld hun handelspand te verfraaien.  Als handelaar ben je voortdurend in de weer om je eigen concept te verbeteren en te innoveren. Dat duwtje in de rug van het stadsbestuur is daarbij van harte welkom.”
Heidi Strauven, zaakvoerder van Silhouette pilt in: “Als lokale handelaar moet je vernieuwen, klanten prikkelen en zorgen dat je winkel in het oog springt. Sinds wij een winkel in Tongeren uitbaten, is dit onze tweede renovatie. Dat de stad Tongeren onze inspanningen waardeert en ondersteunt, appreciëren wij heel erg.”
Handelspanden gelegen in volgende straten komen in aanmerking: gedeelte Grote Markt, Sint-Truiderstraat, Maastrichterstraat, gedeelte Hemelingenstraat, Hospitaalplein, Veemarkt, Via Julianus. De subsidie kan aangevraagd worden door handelaars die eigenaar of huurder zijn van de commerciële ruimte.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame