Tongeren vandaag

Nieuws

Videoclip promoot Tongeren

Vandaag is het officieel 'Wereld Toerisme Dag' , geen beter moment om de nieuwe promotievideoclip van de Stad Tongeren voor te stellen: 'The date!

De promofilm werd ontwikkeld i.s.m. het Limburgse multimediabedrijf Medialife en kreeg als verhaallijn ‘The Date’. De video brengt Tongenaren in beeld op weg naar hun date.
De ontmoetingen tussen deze Tongenaren vinden plaats op romantische en mooie plekken in Tongeren. Op deze manier worden de troeven van ‘de eerste stad’ in de kijker gezet.
Opzet van het filmpje is een beeld scheppen van wat Tongeren te bieden heeft aan bezoekers, toeristen, nieuwe inwoners,…
Om de authenticiteit te bewaren werd er gekozen voor een aantal Tongerse figuranten die een echt verhaal brengen.
Het promotiefilmpje wordt via verschillende kanalen verspreid waaronder Youtube, Facebook, Instagram, de website en zal ter beschikking gesteld worden aan de toeristische partners en Tongerse logies. Bovendien zal een ingekorte versie van dit filmpje tussen 25 oktober en 7 november vertoond worden in de Vlaamse filmzalen.
Burgemeester Patrick Dewael: “ Onze moderne maatschappij is steeds visueler ingesteld. De rol van video binnen citymarketing wordt dan ook steeds belangrijker. De consument rekent immers op visuele content. We zijn er met deze video bijzonder goed in geslaagd om onze toeristische troeven sterk in beeld te brengen. De originele verhaallijn zal zowel Tongenaren als de vele bezoekers die jaarlijks naar Tongeren komen charmeren.”
Schepen van Toerisme, Marc Hoogmartens: “Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Video is uitermate geschikt om een bestemming te beleven voordat je op reis gaat. Dat is de reden waarom Toerisme Tongeren meer wil inzetten op diverse vormen van beeldcommunicatie. Dit is alvast een smaakmaker”

Bekijk het filmpje via volgende link: :  https://www.youtube.com/watch?v=SDTbObNCYTo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame