Tongeren vandaag

Nieuws

Vlaams geld voor woonbeleid

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) biedt extra ondersteuning aan het Intergemeentelijke Samenwerkingsproject (IGS) ‘Wonen in Tongeren-Herstappe. “Om het lokale woonaanbod te versterken is het onder meer van belang dat gemeenten samenwerken bij de invulling van hun woonbeleid,” zegt minister Homans. In totaal ontvangt deze samenwerking tussen de gemeenten Tongeren en Herstappe zo’n 90.000 euro. 

De minister wil de lokale besturen nog efficiënter maken door ze op grotere schaal te laten samenwerken:“Door de beperkte schaal van heel wat Vlaamse gemeenten slagen sommige besturen er niet altijd in om hun doelstellingen te realiseren. Wanneer verschillende gemeenten nu de handen daarvoor in elkaar slaan, lukt dat wel,” zegt minister Homans. 

De samenwerking tussen Tongeren en Herstappe moet zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, een verbetering van de woonkwaliteit en woonomgeving en het informeren, adviseren en begeleiden van inwoners met woonaanvragen. “Ook sporen we de gemeenten ertoe om de lokale private huurmarkt verder te verkennen en ondersteunen,“ aldus nog de minister.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame