Tongeren vandaag

Nieuws

Waterlek spoorwegbrug Tongeren – UPDATE

Om 18 uur kwam de stedelijke crisiscel samen in het Praetorium. Hierbij waren burgemeester Patrick Dewael (voorzitter), schepen van Openbare Werken An Christiaens, de politiecommissaris, afgevaardigden van de brandweer, de technische dienst, de dienst noodplanning, de dienst communicatie en de Watergroep aanwezig.
Het lek situeert zich vlak onder de spoorwegbrug in Tongeren. Het gaat om de hoofdverbinding met het waterreservoir in Berg. Op dit ogenblik werkt de Watergroep aan de afsluiting van deze waterleiding. Het is nog niet duidelijk hoeveel huizen tijdelijk zonder water zullen zitten. De stationsbuurt zal alleszins afgesloten blijven tot het lek hersteld is. De Watermaatschappij zal deze avond/nacht doorwerken, tot het lek gedicht is. De oorzaak van het lek is op dit ogenblik nog niet gekend en wordt nog onderzocht.
De omleiding blijft voorlopig voor de beide richtingen in voege. Op dit ogenblik is er een onderzoek aan de gang naar de stabiliteit van het wegdek. Hieruit zal moeten blijken wanneer het desgevallend mogelijk zal zijn om 1 rijvak onder de spoorwegbrug open te stellen voor het verkeer. Er zal dan gewerkt worden met tijdelijke verkeerslichten.
Er werd een nummer opengesteld voor eventuele noodoproepen: 012 800 300 of 100

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame