Tongeren vandaag

Nieuws

Werken in de Kevie

In Natuurpark De Kevie wordt er momenteel een vleermuiskelder ingericht en een wandelpad verfraaid. 
Het wandelpad naast de spoorlijn wordt heringericht vanaf de Oude Blaarstraat tot aan het knuppelpad. De werken aan de vleermuiswand worden eerst uitgevoerd. Daarna wordt de afwatering van het wandelpad verbeterd en de oorspronkelijke grachtjes naast het pad uitgediept. Met de uitgegraven bodem  worden de paden opgehoogd. De natte gedeelten worden begaanbaar gemaakt. Tot slot worden er snoeiwerken uitgevoerd.
“De voormalige steenbreker – een betonnen sokkel uit WOI - in de spoorwegberm wordt ingericht als vleermuiskelder. De steenbreker werd destijds gebruikt voor de aanleg van de spoorweg. De holle binnenruimte van de sokkel - 12 m³ - wordt verbouwd tot een vleermuiswand met invliegopening en ingericht met mergelblokken zodat een constant binnenklimaat (constante temperatuur en vochtigheid) behouden blijft. De zeldzame grootoorvleermuis en baardvleermuis zullen snel hun weg vinden naar dit nieuwe winterverblijf", weet milieuschepen Patrick Jans.
"De stad investeert jaarlijks 30.000 euro om dit unieke natuurreservaat verder uit te bouwen. Als stadsbestuur vinden wij het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen", weet burgemeester Dewael. 
Uitvoering: vzw Natuur- en Landschapszorg (= ploeg van Natuurpunt)
Kostenplaatje: vleermuiskelder 8.350 euro en wandelinfrastructuur 6.420 euro

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame