Tongeren vandaag

Nieuws

Wint Tongeren de e-Gov Award?

Reeds 14 keer reikte Agoria, de bedrijvenorganisatie van de technologische sector de 'e-Gov Awards' uit. Het is een prijs voor innovatieve digitale projecten ontwikkeld om de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld te verbeteren. Speerpunten zijn: gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovatie, samenwerking en open data.

In de 15 de editie van deze prestigieuze award is de Landbouwschade-app van de stad Tongeren genomineerd. Fier prijkt deze app, ontwikkeld door de GIS adviseur Vicky van de stad Tongeren, nu naast ronkende namen zoals bijvoorbeeld Flanders Research Information Space.

De app is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelaar en de eindgebruiker. Door de gevolgen van de grote droogte van afgelopen jaar, kwamen er ontzettend veel landbouwschadedossiers binnen. Om deze aanvragen op een efficiënte manier af te handelen hebben de collega’s van de stad Tongeren de handen in elkaar geslagen om samen iets te ontwikkelen. Hierdoor blinkt de applicatie uit op vlak van doeltreffendheid en gebruiksvriendelijkheid.

De toepassing is volledig gebouwd via vrije en open software(FOSS). Voor de satellietbeelden werd er open-data gebruikt van de ESA. Het geheel is gratis beschikbaar voor andere lokale overheden. Op deze manier voldoet de Stad Tongeren, aan de door Agoria ‘Open- data’ - gestelde doelen.

Nu is het spannend afwachten tot 6 december voor de verdere uitslag. Hopelijk kunnen we ‘de eerste’ stad alle eer aan doen!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame