Tongeren vandaag

Nieuws

Woonblok Paspoel Anders ingehuldigd

Vanavond werd de eerste nieuwe woonblok van Paspoel Anders ingehuldigd. De woontoren omvat 71 appartementen, evenveel als de oude. Hiervan telt 85% slechts 2 slaapkamers omdat de leefsituatie van de huurders ook gewijzigd is naar kleinere gezinnen en alleenstaanden. In mei zijn de 71 gezinnen ingetrokken. 

- Voorzitter Bart Princen mocht openen: "Dit is het grootste project van Woonzo sinds jaren. In Paspoel II wonen 268 gezinnen, dat is een dorp in de stad. De oude buildings (jaren '70) kenden steeds meer technische gebreken. De nieuwbouw  voldoet   aan de huidige technische normen en dat verbetert de leefbaarheid.   We hebben gekozen voor 4 bouwfasen om de overlast te beperken. 
Door omstandigheden heeft de afbraak van blok 2 vertraging opgelopen, maar binnen een kleine 2 jaar zijn de volgende 38 appartementen klaar". 

- Burgemeester Patrick Dewael: "Na meer dan 40 jaar waren de woonblokken totaal verouderd en aan vervanging toe. Nieuwbouw bleek de beste optie. Er werd gekozen voor een betere integratie door kleinere gebouwen met tussenin straten krijgt men een authentiek wijkgevoel. De site staat open voor iedereen. De sociale contacten tussen de bewoners worden bevorderd  en het verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving vergroot. Woonzo, Rimo, de Jeugddienst en het OCMW zullen, samen met De Schakelaar, de leefbaarheid verbeteren. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame