Tongeren vandaag

Nieuws

X-Ray van Tongerse handelszaken

De stad Tongeren ondersteunt lokale handelaars op alle mogelijke manieren. Behalve inzetten op promotie en een goed werkende binnenstad, gaat er ook aandacht naar de weerbaarheid van de Tongerse handelaars. Hoe beter zij hun handel en wandel kunnen aanpassen aan de noden van de grillige consument, hoe meer het resultaat kan afstralen op collega-handelaars van de binnenstad. Daarom biedt de stad Tongeren aan de eerste 10 inschrijvende handelaars uit het kerngebied een gratis screening aan ter waarde van € 300. Aan de hand van de resultaten worden oplossingen en aanbevelingen aangereikt om als individuele handelaar nog beter te kunnen scoren.

Guy Schiepers, schepen van economie: ‘Zelfkennis is nog steeds begin van alle wijsheid. De consument verwacht steeds meer en de handelaar weet dat. Helaas beschikt de huidige ondernemer vaak niet over de kennis en de tools om hier iets aan te doen. Men vergeet vaak om met enige afstand en objectiviteit te kijken naar de verschillende aspecten van zaakvoering’.

‘Het loont om als handelaar de eigen organisatie tegen het licht te houden en desgevallend bij te sturen, maar dat lukt dus niet altijd.  Via het project X-ray biedt experte Martine Kellens, haar diensten aan om samen met de handelaar met een (her)nieuwde en proactieve blik naar hun winkel te kijken’, vult burgemeester Patrick Dewael aan.

Binnen het project X-Ray worden, samen met de handelaars alle aspecten van de winkeluitbating overlopen: winkelorganisatie, uitstalling producten, etalage, aankooppolitiek, prijsbeleid, promotie, personeel en nog veel meer.  Na de screening ontvangen de handelaars concrete tools waar men onmiddellijk mee aan de slag kan.

“We zijn van mening dat dit een unieke kans is voor de Tongerse ondernemers”, besluit Guy Schiepers

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame