Tongeren vandaag

Nieuws

Zomercarnaval

Dit weekend vieren de ‘Ridders Van Morepoit Tot Bukeberg’ hun 66-jarige bestaan met een zomerparade en muzikale optredens.

Het Koninklijk Feestcomité ‘Ridders Van Morepoit Tot Bukeberg’ van de Stad Tongeren werd in 1951 opgericht. “Dat is 66 jaar (6 x 11) geleden en dat vieren we dit weekend met een zomereditie van de carnavalstoet”, weet commandeur Frank Grotars.

Om de aandacht te trekken werd aan de ingang van cc De VELINX een kopie van de Moerenpoort opgebouwd. Je kan er niet naast kijken, want het gevaarte is 12 m hoog en 9 m breed.  Daarnaast kan je ook een foto van elk van de 67 stadsprinsen bewonderen.

Deze avond staat er een zomerparade op het programma: Vanaf 19u trekken 30 praalwagens van Tongerse carnavalsverenigingen en omliggende gemeenten door het centrum. Daarnaast zijn er 4 sambagroepen vergezeld door schaarsgeklede danseressen en tot slot ook nog eens 10 theatergezelschappen met ludieke vehikels. Omdat het vroeg donker is, zullen de laatste tien groepen uitgerust zijn met verlichting.
De nog actieve Stadsprinsen zullen de stoet openen, gezeten in een open dubbeldekker. De deelnemende groepen zullen onderweg bloemen en snoep uitwerpen, geen confetti. De parade start op de Motten en de ontbinding vindt plaats aan cc De VELINX. Daar barst om 22u een optreden los door Regi, met aansluitend een ‘Foute Party’.

Zondagnamiddag vanaf 14u treden er twintig Vlaamse artiesten op aan De VELINX.  Het feestweekend wordt daar afgesloten met vanaf 20u live optredens door Lindsay, De Romeo’s en Jan Smit, enkel hiervoor dient er inkom worden betaald, al de rest is gratis. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame