Tongeren vandaag

Nieuws

Zomerzoektocht Davidsfonds

Tongeren en Bilzen ontvangen volgend jaar de Davidsfonds Zomerzoektocht 2019.
De Stad Tongeren en de stad Bilzen investeren samen, en met de steun van Toerisme Limburg, in de komst van de Zomerzoektocht van Davidsfonds. Volgende zomer komt de leukste zoektocht van Vlaanderen van begin juni tot half september naar Zuid-Oost Haspengouw.  

Het concept van de Davidsfondszoektocht is na 30 jaar nog steeds hetzelfde en dat is juist de sterkte van deze Rolls Roys onder de zoektochten: een tocht vol verrassingen die je de boeiende steden Tongeren en Bilzen doet verkennen. De zomerzoektocht omvat een auto- en fietsparcours en naast de gewone zoektocht zal er ook een apart parcours voor gezinnen ontwikkeld worden. Elke deelnemer maakt kans op een mooie prijs uit de goedgevulde prijzenpot. Het parcours van de zomerzoektocht wordt de komende maanden gedetailleerd uitgewerkt.

“Met deze zoektocht rekenen we op 15.000 à 20.000 bezoekers die onze steden in al hun facetten komen ontdekken. Naast het genieten van cultuur, natuur en zomerse events zullen de deelnemers ook kunnen proeven van het ruime aanbod van de lokale horeca en middenstand. Ook voor de logiesbedrijven rekenen we op een extra impuls. De cijfers van voorgaande edities van de Zomerzoektocht liegen er niet om. Deze zoektocht geeft ongetwijfeld een enorme boost aan onze lokale economie” klinkt het bij schepenen van Toerisme Marc Hoogmartens en Guy Swennen.

Burgemeesters Frieda Bepoels en Patrick Dewael: “Onze toeristische diensten ondersteunen de ondernemers die aan de zoektocht meewerken met een gerichte marketing en promotie. Samen zullen we via dit concept extra toeristen naar onze regio brengen die via mond-tot-mondreclame zullen getuigen over hun ervaringen. Elke deelnemer ontvangt tevens een gloednieuwe reisgids van Tongeren en Bilzen die zal inspireren om nog eens terug te keren naar onze mooie streek.” 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame