De uitgeverij van gastronomiegids Gault&Millau heeft zopas een restaurantgids voor diabetici voorgesteld. De eerste editie van Zucsu werd samengesteld met de hulp van de Diabetes Liga. Naast 150 restaurants telt de gids ook praktische informatie. Van de 150 restaurants die hebben deelgenomen aan het project, zijn er een vijftiental in de categorie "3 klontjes" die specifieke menu’s aanbieden, 25 restaurants met "2 klontjes", die o.l.v. een voedingsdeskundige de hoeveelheid koolhydraten van gerechten op de menukaart preciseren. Het niveau "1 klontje" geeft aan dat het personeel bereid is om diabetici op een persoonlijke manier te onthalen. Twee Tongerse restaurants zijn in de gids opgenomen: De Magis (2 klontjes) en De Mijlpaal (1 klontje). Volgens de Diabetes Liga lijdt naar schatting een op de twaalf volwassen Belgen aan diabetes oftewel bijna één miljoen Belgen. Een groot deel van hen, zowat een op drie, gaat nauwelijks of nooit uit eten uit vrees voor een onaangepaste menukaart.