Tongeren vandaag

Nieuws

Zwembad officieel geopend

Vanavond is het zwembad in het Pliniuspark officieel geopend. Dat gebeurde onder ruime publieke belangstelling. Het stadsbestuur had beroep gedaan op het evenementenbureau Conrad Consulting NV uit Hasselt voor de openiingsact. De 12 acteurs hadden zich in een retro zwemoutfit gehuld.
Projectmanager Luc Duyssens heette de genodigden welkom: "Dit is een project met een zekere geschiedenis die begonnen is in 2009. De ontwerpers zijn aangesteld in 2011. Het zijn: Verhoeven CS, Technum Tractebel en OKRA landscape architects.
De plannen werden getekend door architecte C├ęcilia Gross. Het is een mooi eigentijds project geworden dat past in dit landschap. De aanbesteding werd eind december 2014 gegund en de oplevering vond plaats op 30 april 2015. De exploitatie gebeurt door externen: De groep Sportoase. De uitbating van de horeca in het gebouw en op de ligweide is in handen van Bart Nicolaers.
Schepen Guy Schiepers, voorzitter NV Plinius straalde: "Het is eindelijk zo ver! De sluiting van het zwembad op De Motten in 2001 viel niet in goede aarde bij de Tongenaar. Een mondige burger werkt stimulerend. Vier jaar geleden kondigden we de bouw van een nieuw openluchtzwembad aan. Het oorspronkelijke project was adembenemend mooi, maar verstikkend duur en noopte ons van nul opnieuw te beginnen. Na 300 werkdagen, 36.000 manuren en 185.000 liter water is het klaar. Het is niet het grootste, maar wel het mooiste en gezelligste publiek bad geworden".
Sportschepen Gerard Stassen mocht als laatste speechen: "Ik ben fier en overgelukkige! Het oogt prachtig. Na bijna 40 jaar wordt de zwemtraditie op Fontaine de Pline opnieuw voortgezet. Naar Wathiong leerde me hier zwemmen en ik kan het nog steeds. Er is de intentie om het clubzwemmen ook na de sluitingsuren te laten plaatsvinden. Dit park wordt een echte thuishaven en ontmoetingsplek voor de sportieve Tongenaar".
Na de speeches was het tijd voor het serieuze werk. Burgemeester Patrick Dewael, sportschepen Gerard Stassen en ..... natuurlijk ook Naar Wathiong (77) mochten het zwembad officieel induiken. Er werd een rode loper uitgerold. De schepen dook als eerste in het diepe.
Eens uit het warme water, stonden de drie prominenten stralend te bibberen in hun zwemshort.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame