Tongeren vandaag

Nieuws

Zwembad Plinius opent op 21 juni

Op dinsdag 21 juni – startdag van de zomer – opent het openluchtzwembad in het Pliniuspark de deuren voor het publiek. Er komt een apart tarief voor de Tongenaren.
‘We hebben woord gehouden: in de zomer van 2016 kunnen we in onze stad weer zwemmen in openlucht. Op de startdag van de zomer, dinsdag 21 juni, openen we het openluchtzwembad en het badpaviljoen voor het grote publiek”, weet burgemeester Patrick Dewael. “Het einde van de examenperiode, de start van de zomer, de zomervakantie in zicht: we zijn er helemaal klaar voor. Nu nog hopen op mooi weer en de zomer  kan niet meer stuk”. Het zwembad is elke dag open, van 10 tot 19 uur.
“Op dit ogenblik testen we de werking van het zwembad gedurende een aantal weken. De brandweer en volksgezondheid doen nazicht, de waterkwaliteit wordt getest,  de kantoren worden ingericht en het personeel is in opleiding”, vult Guy Schiepers, voorzitter NV Plinius aan.
Er wordt een apart tarief gehanteerd voor Tongenaren: vanaf 12 jaar betalen zij 3 euro voor een ticket. Zwembadbezoekers die niet in Tongeren wonen, betalen 5 euro. Hetzelfde systeem voor de kindertarieven. “De reden hiervoor is eenvoudig. De stad Tongeren  heeft het zwembad gebouwd en betaald. Dit betekent dat de Tongenaren mee de bouwkost gefinancierd hebben. We willen hen hiervoor tegemoet komen”, weet Schiepers.

Overzichtstabel:

leeftijd

Tongenaar

Niet-Tongenaar

-3 jaar

Gratis

Gratis

4-12 jaar

2 euro

4 euro

10-beurtenkaart (4-12jr)

18 euro

nvt

+ 12 jaar - volwassenen

3 euro

5 euro

10-beurtenkaart (+12jr)

27 euro

nvt

Het openluchtzwembad is gebouwd door de stad Tongeren (3,9 miljoen euro); de bouw van het toeristisch paviljoen (1,9 miljoen euro) is gefinancierd door Limburg Sterk Merk. Bij de opening van het openluchtzwembad zal ook de website actief zijn:  www.plinius-park.be.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame