Tongeren vandaag

Archief

Wintertocht 2016

De Tongerse Wandelvrienden organiseren vandaag hun Wintertocht om het jaar af te sluiten. De deelnemers kunnen kiezen tussen 5 afstanden: van 4 tot 20km.
Vertrek en inschrijving: in Viio humaniora (Beukenbergweg).

Bjètëls steunen Sint-Gilliskelderke

Het Tongers entertainmentfenomeen "De Bjètëls" heeft vanavond de opbrengst van hun 

show “Kroning met de Koning” overhandigd aan het Sint-Gilliskelderke: 4000 euro!. Ze traden tweemaal op voor een uitverkochte VELINX en brachten 

een eigenzinnige terugblik op de Kroningsfeesten van 2016.
In het 

Sint-Gilliskelderke  worden elke woensdag voedselpakketten bedeeld aan 140 inwoners die het moeilijk hebben.
De Bjetels brachten twee van hun hits in de kerststal: 'de drie koningen' en 'Het bokalleke'. Deken Rik Palmans offreerde een drankje ter afsluiting.

Voor wie de eerste editie van “Kroning met de Koning” miste: er volgt een nieuwe voorstelling op zaterdag 18 maart 2017 om 20u in de Casino. 

Kraampje voor Kot & Goed

Op de laatste marktdag van 2016 hebben twee zonen van Georges, in het vriesweer, opnieuw een stand opgebouwd t.v.v. de afdeling 
oncologie AZ Vesalius met het boek 'KOT & GOED'.
"De steun van de marktkramers en bezoekers was enorm super tof.
De verkoop viel mee en kan nu verdergezet worden bij de Standaard Boekhandel en Press Shop Maastrichterstraat of St Truiderstraat.
Het was niet te geloven hoe de mensen verwonderd waren over die QR code. Het boek KOT & GOED is niet alleen om te lezen maar ook om te beluisteren.
Dit werd ter plaatse door Christophe en Yves gedemonstreerd. Het is het eerste boek van België dat op deze manier werkt. Wanneer ze dit hoorden werd het boek extra graag gekocht! 
Namens de dienst oncologie, BEDANKT!!!", laat Georges weten.

Botsing Leopoldwal

Even over 14u is er een ongeval gebeurd op de Leopoldwal. De bestuurster van een Peugeot 308 reed richting Veemarkt. Even voorbij Moerenpoort wilde ze op de parking langs het wandelpad parkeren. De achteropkomende  bestuurder van een Ford Mondeo Clipper heeft de stilstaande auto te laat opgemerkt en is er achteraan tegen gebotst. 
Het takelen heeft meer dan anderhalf uur op zich laten wachten. 

Stefanusdag

T.g.v. hun 'Stefanusdag' hebben alle diakens uit ons Bisdom in Tongeren verzameld. Stefanus was de eerste martelaar van het christendom. Hij was de eerste diaken en daarom dus patroonheilige van alle diakens.
In de namiddag konden de diakens en hun gezin een keuze maken uit het optreden van het jeugdkoor 't Basikliekje in de basiliek of een bezoek aan het Teseum. De bijeenkomst werd in de O-L.-V.-Basiliek afgesloten met een gebedsdienst, die voorgegaan werd door onze bisschop Mgr. Patrick Hoogmartens.
(foto en tekst Jos Collaer)

Laatste kerstverhalen

Morgenavond kan je een laatste maal genieten van de kerstverhalen in het begijnhof dankzij verteller Stephane Nijssen. Hij wacht jullie om 19u op in het begijnhofmuseum Beghina, Onder de Linde 12.

!!!er zijn nog slechts 10 plaatsen beschikbaar  

Prijs: € 12 per persoon, kinderen < 12 jaar: € 6, kinderen <6 jaar: gratis 

Inlichtingen en inschrijvingen: Begijnhofmuseum “Beghina” - Onder de Linde 12. Tel: 012/213259 - Gsm: 0479/540065 - E-mail: info@begijnhofmuseumtongeren.be

Kerstfeest Gastama

Namiddag heeft de vzw Gastama een kerstfeest georganiseerd voor de vluchtelingen. Meer dan 50 asielzoekers uit Afghanistan, Syrië, Kosovo en Macedonië zijn afgezakt naar PC Sint-Jan. Daar kregen ze taart en koffie. Hierna werd de 'kledingmarkt' geopend en mocht iedereen tweedehands kledij en speelgoed kiezen.
Voorzitter Monique Borgs (Gastama) is nog steeds op zoek naar een opvolger. 

Jongeren steken 'Handen uit de mouwen

Vandaag hebben 40 jongeren deelgenomen aan de jaarlijkse editie van 'Handen uit de Mouwen'. Ze zijn een dag gaan helpen in verschillende zorginstellingen in Tongeren, Borgloon en Lafelt. 
Zo mochten ze bij Hoge Dries in Koninksem helpen in de stallen. (foto Jos Collaer)
Deze morgen hebben ze verzameld in de basiliek waar ze werden vergast op een optreden door de zusters 'Zaden van het Woord'. Na hun dagtaak wachtte een wafel en choco in het Parochiecentrum. Iedereen kreeg een armbandje met de tekst van het nieuwe 'Onze Vader'. 

 

Skin secrets wint etalagewedstrijd

Schoonheidsinstituut 'Skin secrets' (Hemelingenstraart 13) is de winnaar van de etalagewedstrijd n.a.v. Tongeren, stad van de kerstman. De jury bestond uit medewerkers van de dienst Economie. "We hebben een oproep tot de handelaars gericht om te kiezen voor een originele etalageversiering. De laureaat ontvangt het boek 'Tijd voor Tongeren', een miniatuur Ambiorix en een halve pagina publiciteit in het magazine Steps", vertelde economieschepen Guy Schiepers.
Winnaar Dennis Geboers is blij met de extra aandacht: "De versiering tegen de gevel hing er al even. Hiervoor heeft bloemist Sven (The 4 Seasons) gezorgd. We hebben er de lichtjes in gehangen".
Patisserie Blanckaert strandde op de 2de plaats en lingeriezaak Silhouette eindigde als 3de. 

Afscheid van Baillienke

Zaterdag sluit met ‘Baillienke’ in de Hemelingenstraat de oudste speelgoedwinkel van het land. Vandaag heeft Jean-Luc alvast de versiering tegen het uitstalraam laten verwijderen samen met de naam van de winkel. Zijn schoonbroer Patrick had dat enkele jaren geleden aangebracht t.g.v. de eindejaarsfeesten. Omdat de klanten het zo mooi vonden, had Jean-Luc het maar laten hangen. Binnenkort verhuist schoenwinkel Ann naar dit pand. 
Jean-Luc gaat aan de slag bij Supra Lambrechts waar hij zal instaan voor de inrichting van de buurtwinkels. 

Overzicht: